Groot succes eerste Deventer Fiets Classic

Persbericht, RCDN dd.25 juni 2019

Groot succes eerste Deventer Fiets Classic

Rotary Club Deventer Noord heeft maandag 24 juni een cheque ter waarde van € 6.150 overhandigd aan de Stichting Fietsen Alle Jaren, afdeling Deventer. Zie foto. Met dat bedrag kan deze stichting zelfs twee Riksja’s aanschaffen! Vrijwilligers van de stichting nemen mensen die niet meer zelf kunnen fietsen, mee in de riksja voor een mooie fietstocht door de stad of de mooie omgeving. De Riksja’s komen te staan op twee plaatsen in de stad, onder andere bij wooncentrum Ludgerus in Keizerslanden.

Het bedrag van € 6.150 is door Rotary Club Deventer Noord bijeengebracht met de organisatie van de eerste Deventer Fiets Classic op 19 mei jongstleden. Aan die prachtige fiets toertocht door Salland deden bijna 200 mensen mee. De tocht werd gesponsord door een groot aantal bedrijven, waaronder Profile Riesewijk en Theehuis Bij Van Bruggen. De toertocht eindigde bij het Theehuis.

Ook volgend jaar zal Rotary Club Deventer Noord weer de Deventer Fiets Classic organiseren voor een goed doel. De tocht met allerhande side-events, zal dan plaats vinden op zondag 17 mei.

Uitreiking cheque aan St. Fietsen alle jaren Deventen

Bij de foto: Albert Mathijssen, voorzitter van Rotary Club Deventer Noord
                    overhandigt de cheque van € 6.150 aan het bestuur van                     FietsenAlleJaren Deventer: Bea Schuurman en Jolanda Versteege

Onweer?

In verband met de weersomstandigheden willen wij graag ons protocol ‘onweer’ met jullie delen. Neem er bij eventuele veranderende weersomstandigheden notie van!

Een startlocatie!

De organisatie van de eerste Deventer Fiets Classic brengt veel plezier met zich mee. Wij, de organisatie, zien nu al uit naar deze fietstocht door het prachtige Salland!

Maar een tocht organiseren brengt ook met zich mee dat er naar de start toe een aantal kleine wijzigingen zijn. Zo gaan wij van 2 startlocaties naar een startlocatie toe! De details leest u hier. U ontvangt ook nog een e-mail in de week van de Deventer Fiets Classic met de details.

Een trotse winnaar!

Trots als een pauw laat Luuk Hendriks uit Colmschate zijn zojuist gewonnen fietstrui zien. Op de foto Luuk met zijn ouders en zijn zus. Luuk heeft de trui net uit handen gekregen van niemand minder dan voormalig prof.wielrenner Theo de Rooij.

Luuk verdiende de trui op de tweedehands fietsenmarkt van Profile Riesewijk, omdat hij (dan wel zijn papa en mama) bijna alle vragen van de Rotary-prijsvraag goed had. Die vragen gingen onder meer over de Deventer Fiets Classic. Dat is de fiets toertocht die Rotary Club Deventer Noord organiseert op 19 mei aanstaande. De opbrengsten van dat evenement worden besteed aan de aankoop van een riksja voor de stichting Fietsen alle jaren (https://fietsenallejaren.nl). Daarmee kunnen mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, toch genieten van een heerlijke fietstocht. Meer informatie over de Deventer Fiets Classic is te vinden op www.deventerfietsclassic.nl. Opgeven voor deze prachtige toertocht (35 km)   door het mooie Salland met tal van leuke tussenstops, is mogelijk via deze website, of bij een van de leden van de Rotaryclub.

Flyer klaar!

De eerste promotionele acties beginnen ook vorm te krijgen. De flyer, die op diverse plekken in en rond Deventer komen te liggen, zijn klaar. Geprint en wel en dus beschikbaar! Mocht je een paar flyers ter promotie nodig hebben? Laat het weten via contactpagina!

Pre-event!

Op zaterdag 20 april vindt van 9.30 tot 11.00 uur een heel speciaal pre-event plaats bij Hoofdsponsor Porfile Riesewijk op de Snippeling”

                                                  nadere informatie volgt!